Video

Willem II-speler Robert Braber springt niet meer voor NAC: 'Ik neem het voor lief'

2 september 2014 om 19:31
nl
Van de drie Brabantse clubs was Willem II het meest actief op de transfermarkt. De Tilburgers haalden vorige week al Samuel Armenteros (Anderlecht) en Mitchell Dijks (Ajax) binnen. Maandag kwamen daar vlak voor het verstrijken van de transfermarkt nog Robert Braber van RKC en Jerson Cabral van FC Twente bij. Braber was de meest pikante overgang, die van Cabral een bliksemtransfer.
Geschreven door

De meest opmerkelijke transfer van Willem II was maandag misschien wel de komst van Jerson Cabral naar de Tilburgse club. Trainer Jurgen Streppel had hem al wat langer in het vizier, maar pas vlak voor het sluiten van de transfermarkt kwam de deal tot stand. Cabral wordt gehuurd van FC Twente.
"Hij is talentvol, maar hij heeft even een dipje in zijn carrière. Daar hopen wij samen met hem uit te komen. Drie minuten voor twaalf waren de papieren pas getekend, dus dat kunnen wel wel een bliksemtransfer noemen."
Multifunctionele Hollandse jongenOok de multifunctionele Braber is volgens Streppel een echte aanwinst voor Willem II. "Hij kan op 'tien' spelen, waar Ali Mesaoud speelt, die helaas vier weken uit de running is. Hij kan achterin spelen in nood, hij kan voorin spelen in nood. Een Hollandse jongen die weet waar het om draait, een winnaar. Dat kunnen wij absoluut gebruiken."  
Saillant detail is dat Robert Braber overkomt van rivaal RKC Waalwijk. Extra markant is het feit dat Braber regelmatig te vinden is op de tribunes bij NAC Breda, een nog grotere rivaal van Willem II. "Mijn vrienden hebben allemaal een seizoenkaart en ik ga regelmatig met ze mee om gezellig een biertje te drinken", zegt Robert Braber.
Ruzie met zijn vrienden"Mijn vrienden hebben me succes gewenst bij Willem II. Behalve tegen NAC, dan wensen ze me geen succes. Natuurlijk krijg je er reacties op. Als ik tegen NAC scoor, krijg ik ruzie met mijn vrienden. Dat neem ik maar voor lief."
"Ik ga er alles aan doen om Willem II in de eredivisie te houden", vervolgt Braber. "Dat is voor mij het belangrijkste. Ik ben nu speler van Willem II, dus ik zal me niet meer bij NAC op de tribune vertonen."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.