Actiegroep Stop de Ganzenmoord protesteert tegen afschieten

2 september 2014 om 20:34
nl
Actiegroep Stop de Ganzenmoord heeft voor zaterdag 7 september een protesttocht georganiseerd. Die wordt gehouden in Strijensas, aan het Hollandsch Diep, tegenover Moerdijk. De deelnemers gaan protesteren tegen het afschieten van ganzen langs de oevers van het Hollandsch Diep in Zuid-Holland en Brabant. De dieren worden afgeschoten omdat ze schade veroorzaken aan de gewassen.
Geschreven door

Volgens Riëlle van Duin van de actiegroep worden er jaarlijks tienduizenden ganzen afgeschoten. Afschieten helpt volgens haar niet.
Meer voortplanten "Jagers zeggen dat het probleem is opgelost als je elk jaar 500.000 ganzen afschiet. In de eerste plaats is dat niet zo, want ganzen planten zich als een soort natuurlijke reactie meer voort om de soort in stand te houden. Bovendien lokken die jagers ganzen naar percelen die al lang geoogst zijn om ze af te kunnen knallen".
Omgekeerde wereldVan Duin vindt het afschieten van ganzen om meer redenen de omgekeerde wereld.  Zij vindt de toename van het aantal ganzen de schuld van de boeren zelf.
"Ze zijn op een andere manier gewassen gaan verbouwen waardoor die veel eiwitrijker zijn geworden en dat trekt vanzelf meer ganzen. Die worden nu afgeschoten, dat is eigenlijk de omgekeerde wereld. Als je het probleem van de ganzen wilt aanpakken, moet je bij de boer beginnen".
De actiegroep Stop de Ganzenmoord heeft tot nu toe vooral juridische strijd gevoerd tegen onder meer afschotvergunningen. Komende zaterdag treden ze voor het eerst in het openbaar op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.