Video

Dineren tussen de senioren: goedkoop uit eten gaan in bejaardenhuis om de hoek

2 september 2014 om 21:10 • Aangepast 24 april 2020 om 16:55
nl
'Uit eten gaan', niet in een bistro of een restaurant maar in het verzorgingstehuis. Voor een zacht prijsje kan iedereen komen lunchen of dineren in het 'bejaardenhuis' om de hoek. Het kan sinds kort in vier Brabantse verzorgingstehuizen.
Geschreven door

Zorgverlener De Riethorst Stromenland heeft de deuren van haar eetzalen opengegooid en getransformeerd tot restaurants. Van 's morgens tien tot 's avonds acht uur is iedereen welkom om te komen lunchen of dineren.
Driegangenmenu met koffie "We zijn op 1 juni begonnen met deze service in Oosterhout, Waspik, Woudrichem en Geertruidenberg", vertelt Eliane Thewessen van zorgverlener De Riethorst Stromenland. Voor slechts 9,75 euro krijgt de klant een driegangenmenu voorgeschoteld met koffie toe.
Het geheim voor de lage prijs is de organisatievorm van de vier zorgcentra. Het zijn stichtingen die geen winst hoeven te maken. Het eten wordt dus tegen kostprijs geserveerd.
Buitenwereld moet naar binnen Met de proef wil Thewessen de buitenwereld letterlijk naar binnen brengen, naar binnen trekken. "Dat mensen uit de buurt uit de wijken rond onze zorgcentra bij ons naar binnen komen. Wij gooien onze deuren open, kom binnen, kom eten of gebruik een kopje koffie. Op deze manier komt er ook meer levendigheid in onze vier tehuizen".
Niet blijIn een reactie laat Koninklijke Horeca Nederland weten niet echt blij te zijn met dit soort initiatieven. De brancheorganisatie vindt dat de zorgcentra aan dezelfde voorwaarden en regels moet voldoen als echte horecabedrijven. Hebben ze bijvoorbeeld een terras, dat ze dan ook gemeentelijke heffingen betalen voor zo'n terras. Koninklijke Horeca Nederland ziet de grenzen tussen echte horeca  en nieuwe ontwikkelingen steeds meer vervagen.
Niet grootscheeps adverteren Om de plaatselijke horeca min of meer 'te vriend' te houden is zorgverlener De Riethorst Stromenland niet van plan om grootscheeps te gaan adverteren met hun restaurants. "Hoewel iedereen bij ons welkom is zijn onze restaurants op de buurt gericht. Als je alleen bent, eenzaam of je hebt even geen tijd om te koken dan bieden wij een goedkope en sociale oplossing."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.