Video

Jarenlange verbouwing station Breda door fotograaf Hans van Nunen in paar minuten geklaard

3 september 2014 om 02:14
nl
De verbouwing van het station in Breda neemt zeker vier jaar in beslag, maar het hele verbouwingsproces is straks te bewonderen in een filmpje van nog geen drie minuten. Om dat voor elkaar te krijgen maakt de Bredase fotograaf Hans van Nunen minimaal een keer per week een foto van de verbouwing.
Geschreven door

Zodra het station in 2016 is opgeleverd, zet Van Nunen de foto's achter elkaar in een zogeheten timelapse. In die timelapse wordt de verbouwing in razendsnel tempo zichtbaar.
Van Nunen gaat iedere keer op dezelfde plek staan om de foto te maken. "Ik zorg dat alle instellingen hetzelfde zijn en dat het kader ook exact gelijk is aan de vorige foto's. Zo ontstaat er een soort filmpje waarin de verbouwing heel snel is te zien."
Veel werk voor kort fimpjeVan Nunen heeft inmiddels honderden foto's gemaakt, maar hij is pas halverwege. "Het is een bijzonder project waar heel veel tijd in zit. Uiteindelijk blijft er maar een paar minuten van over, maar soms moet je er iets voor over hebben om iets moois te maken." De verbouwing van het station begon in 2012.
De fotograaf wil het filmpje uiteindelijk verkopen, maar heeft tot nu toe nog geen gegadigden gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.