F-16's Volkel vertrekken woensdag naar Polen om luchtruim Baltische staten te beschermen

3 september 2014 om 08:02 • Aangepast 21 november 2020 om 22:45
nl
Vijf F-16’s uit Volkel en Leeuwarden vertrekken woensdag naar Polen om vanuit daar te helpen het luchtruim boven Estland, Letland en Litouwen te beschermen. De gevechtsvliegtuigen blijven tot eind van het jaar actief in Oost-Europa.
Profielfoto van
Geschreven door

De Nederlandse F-16’s maken deel uit van een NAVO-operatie om de Baltische staten gerust te stellen. De drie landen Estland, Letland en Litouwen, hebben om deze steun gevraagd omdat ze zich bedreigd voelen door Rusland. Dit na de Russische inval in de Krim en de betrokkenheid van Rusland met het conflict in de Oekraïne.

Wachten op privacy instellingen...


In mei heeft de Nederlandse regering al besloten een bijdrage te leveren aan de extra inzet van de NAVO in de Baltische staten. Maandag werd bekend dat er F-16’s richting Polen zouden gaan. Woensdagochtend rond halfelf vertrokken de leden van de missie met een Hercules vanaf de vliegbasis Volkel.

Wachten op privacy instellingen...


De Nederlandse F-16's opereren vanuit Malbork in het noordoosten van Polen. Ze kunnen dag en nacht binnen enkele minuten opstijgen om de oostelijke Europese grens te beschermen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.