Actiegroep Oirschot wil tunnel A58 onder Wilhelmina-kanaal - Omroep Brabant

Actiegroep Oirschot wil tunnel A58 onder Wilhelmina-kanaal

3 september 2014 om 17:31
nl
Er moet onderzoek komen naar de mogelijkheid om de snelweg A58, van Tilburg naar Eindhoven, ter hoogte Oirschot onder het Wilhelminakanaal door te leggen. Dat vindt een groep inwoners van Oirschot die zich hebben verenigd in de 'Werkgroep Aanpak A58'. Een brief met die boodschap is woensdag naar Rijk, provincie en betrokken gemeenten gestuurd.
Geschreven door

Rijk en provincie willen de A58 tussen Tilburg en Eindhove en tussen St. Annabosch en Galder verbreden van twee naar drie rijstroken per rijbaan omdat er te vaak files staan.
Herrie en fijnstofDe werkgroep is het niet eens met de beslissing om het viaduct over het kanaal bij Oirschot te handhaven en te verbreden. Dat leidt volgens de groep tot meer herrie en fijnstof in Oirschot, dat maar een paar honderd meter van de weg af ligt.
De werkgroep vindt verder dat inwoners van Oirschot te weinig betrokken zijn bij de ombouw van de A58. In de brief stelt de groep dat de meest duurzame en milieuvriendelijke oplossingen 'zonder adequate onderbouwing' geschrapt zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.