Video

Dokter Tinus Tours in Woudrichem voor de fanatieke fans

3 september 2014 om 18:34
nl
Heel Woudrichem zit er woensdagavond weer klaar voor. Dan begint het nieuwe seizoen van Dokter Tinus. De SBS6-serie, die wordt opgenomen in Woudrichem, is inmiddels zo populair dat in het vestingstadje nu ook zogenoemde Tinus Tours worden gehouden.
Geschreven door

"En dit is het huis van Dokter Tinus, waar ook in het echt een huisarts woont. Hij woont er samen met zijn vrouw, maar is al enige tijd gepensioneerd", vertelt gids Alice van Diejen terwijl ze naar een statig pand wijst, iets buiten het centrum van Woudrichem. Van Diejen geeft rondleidingen door de fotogenieke vestingstad.
"Waarom ik het doe? Mensen vragen er om. Er komen hier steeds meer toeristen en die wijs ik de weg. Natuurlijk doe ik het ook, omdat het erg leuk is om te doen. Vandaar ook mijn doktersjas, je moet er toch een beetje een voorstelling van maken."
Dokter Tinus ToursEen wandeling met gids Alice van Diejen kost iets minder dan een tientje. Er moeten minimaal twee aanmeldingen zijn en dan trekt Van Diejen haar doktersjas weer aan.
"We beginnen met koffie en gebak en dan gaan we op pad. Het zijn vooral echtparen, waarvan de vrouwen enorm fan zijn van de serie. De mannen hobbelen er dan een beetje achteraan, maar aan het einde van de rondleiding zijn ze ook fan, hoor."
Locaties zienOok woensdag laat een echtpaar uit Rotterdam zich rondleiden langs alle bezienswaardigheden van de serie Dokter Tinus. "Ik zit er vanavond helemaal klaar voor hoor, als het nieuwe seizoen begint", vertelt de vrouw. "Om alvast een beetje in de stemming te komen, hebben we deze rondleiding geboekt. Toch geweldig om al die locaties nu even in het echt te zien."
Haar man knikt eenstemmig. "Ik vind het ook wel een leuke serie hoor, maar het is toch echt wel haar ding. Gelukkig is Woudrichem een mooi stadje", zegt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.