Provincie: overgang jeugdzorg naar gemeenten kost 2 tot 3 miljoen extra

3 september 2014 om 18:45
nl
Jeugdzorginstellingen in Brabant weten nog steeds niet hoeveel werk ze het komend jaar moeten doen, en hoeveel geld daarvoor is. De organisatorische problemen die dat oplevert, kosten 2 tot 3 miljoen euro. Dat schrijft de provincie in een bezorgde brief aan de 'Transitie Autoriteit Jeugd'. Die organisatie begeleidt de overgang van jeugdzorg van provincie naar gemeenten.
Geschreven door

Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Ze zullen waarschijnlijk tien tot twintig procent moeten bezuinigen op de jeugdzorg, zegt de provincie. Dat betekent dat instellingen mensen zullen moeten ontslaan, maar ze kunnen dat pas doen als de budgetten bekend zijn.
Miljoenen euro's extra Maar die worden pas bekend tussen eind oktober en half november. Omdat contracten van jeugdzorgmedewerkers dan ook volgend jaar nog doorlopen, gaat dit de jeugdzorg in Brabant miljoenen euro's extra kosten. Volgens de provincie hebben de instellingen zeker vier maanden nodig om de reorganiseren, terwijl ze nu maar hooguit twee maanden krijgen.
Aan de Transitie Autoriteit Jeugd wordt nu gevraagd om met gemeenten in overleg te gaan, en te kijken of er eerder duidelijkheid kan komen over de budgetten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.