Video

Bizar onzinnige maar leuke Brabantse uitvinding: de Hakkedellehakselaar

3 september 2014 om 21:14 • Aangepast 24 april 2020 om 16:58
nl
Vergeet Eindhoven als slimste regio van de wereld want in Zundert hebben ze de Hakkedellehakselaar uitgevonden. De verschrikkelijke frikadellenhakker is ontwikkeld door een paar enthousiastelingen van buurtschap Laer Akkermolen. De Hakkedellehakselaar is 'de' oplossing op de bouwlocaties van carnaval en corso's bouwers, waar supersnel en in grote hoeveelheden hapklare stukjes frikandel nodig zijn.
Geschreven door

Bij buurtschap Laer Akkermolen in Zundert was er altijd gezeik en gezeur wie er aan de beurt was om de dagelijkse vele dozen diepgevroren frikandel te snijden.
Koude vingers In de bouwtent is het een traditie dat een frikandel in drie stukjes wordt gesneden (hapklaar). Maar de vaak aangewezen vrijwilliger kreeg koude vingers, had geen zin en was soms wel een uur bezig met snijden van die koude dingen. Tijd voor een machine!
Uitvinding De Willie Wortels van het buurtschap bedachten de Hakkedellehakselaar. Een machine aangedreven door een boormachine die de frikandel keurig in drie gelijke stukje hakt. Aan de bovenkant gaan de bevroren hele frikadellen erin. Het spul zakt vervolgens naar beneden en passeert daarbij de drie verschrikkelijke messen van de Hakkedellehakselaar.
HakkerdehakDe Hakkedellehakselaar hakt in een paar seconden dozen vol  bevroren frikadellen tot hapklare stukjes. De hapklare hap wordt vervolgens door de machine in klaarstaande bakken gelost, of desgewenst direct in het pruttelend frituurvet ondergedompeld.
Het beste ideeDe uitvinding is komend najaar ook te zien op de landelijke tv. De mannen uit Zundert verschijnen dan met het ding in het programma Beste idee van Nederland. Hoe het afloopt met de Brabantse uitvinding van de 21e eeuw', willen ze nog niet zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.