Video

De canon van Lammers gepresenteerd in Den Bosch: van Napoleon tot Romeinse mengkraan

4 september 2014 om 00:40
nl
Ontdekte presentator Frank Lammers in 'De Kracht van Brabant' nog waarom wij Brabanders zo goed zijn in alles, in 'De canon van Lammers' duikt hij in de geschiedenis van onze provincie.
Geschreven door

Lammers gaat samen met de kijker op zoek naar opvallende feitjes over de Eerste en Tweede wereldoorlog in onze provincie. Ook staat hij stil bij de onderdrukking door Napoleon, de Spaanse koning en 'Den Haag'.
Doodgeschoten, door bliksem getroffen en in elkaar geslagenHet mocht absoluut géén academische benadering van opdrachtgever Erfgoed Brabant worden. En dan zit je met Frank Lammers, een jolige Brabander, als presentator wel goed.
Lammers begint in de eerste aflevering al meteen scherp. "Ook als u een hekel aan mij heeft, moet u blijven kijken. Ik word doodgeschoten, door de bliksem getroffen en door een ridder in mekaar geslagen."
Ook Omroep Brabant, de andere opdrachtgever van de canon, is blij met het nieuwe programma. Lout Donders, hoofd varia TV van Omroep Brabant: "Wij hebben deze serie gemaakt, omdat we daarmee duidelijk de identiteit van Brabant kunnen laten zien. Wij zijn erg blij met het resultaat."
Positief ontvangenHet Noordbrabants Museum zat woensdagavond vol genodigden tijdens de presentatie van de 'De canon van Lammers'. Eén van hen was commissaris van de Koning Wim van de Donk. Als trotse Brabander kijkt hij uit naar de nieuwe serie. "Brabant is niet het paradijs op aarde, maar het komt wel verrèkes dicht in de buurt!"
De eerste aflevering van 'De canon van Lammers' werd woensdag, speciaal voor de genodigden, alvast vertoond én goed ontvangen. "Ik heb thuis drie puberende zoons. Die werden blij van het idee van een programma over Brabants erfgoed toen ik vertelde dat Frank Lammers het ging presenteren", zo vertelt directeur Patrick Timmermans van Erfgoed Brabant.
Vanaf eind deze maand op televisieAls het huishouden van Timmermans representatief is voor de toekomstige kijkcijfers, dan is de doelstelling om meer jongeren aan te spreken met deze serie in elk geval gehaald. 'De canon van Lammers' is vanaf 28 september te zien op Omroep Brabant TV. Woensdagavond was alvast de presentatie in het Noordbrabants Museum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.