320 Q-koortspatiënten klagen Nederlandse staat aan

4 september 2014 om 08:03
nl
Een kleine 50 miljoen euro. Dat is volgens advocaten Luc Rohof en Ivo Sindram de totale schade die Q-koorts heeft veroorzaakt. Namens 320 Q-koortspatiënten klagen beide advocaten nu de Nederlandse staat aan.
Geschreven door

De patiënten vinden dat de Nederlandse staat in gebreke is gebleven bij het tijdig aanpakken van de verspreiding van Q-koorts. Zo wilde de minister volgens de advocaten niet toegeven dat al snel was welke bedrijven besmet waren én werd de rol die geitenmest speelde bij de verspreiding van Q-koorts onderschat.
Totale schadeNamens hun 320 cliënten verstuurden beide advocaten een brief van 19 A-'4'tjes aan de regering. Rohof: "Ik wil de overheid oproepen om de beurs te trekken en te voorkomen dat deze mensen nog langer in het ongewisse leven omtrent hun schadevergoeding."
Een exact totaalbedrag voor die schadevergoedingen is volgens Rohof en Sindram lastig vast te stellen. Rohof: "Doordat elk individueel geval verschillend is, kunnen we het nog steeds niet tot op de euro precies inschatten. Maar die 50 tot 100 miljoen waar belangenvereniging Q-uestion op uitkomt, die halen wij niet. Waarschijnlijk is de totale schade zo'n 50 miljoen euro."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.