'Kabinet verlaagt omstreden dieselaccijns niet ondanks protest pomphouders'

4 september 2014 om 02:23
nl
Ondanks bezwaren van pomphouders uit onder meer Brabant zal het kabinet de dieselaccijns volgend jaar niet verlagen. Dat meldt de NOS woensdag op basis van niet nader genoemde bronnen.
Geschreven door

Hoewel Nederland nu volgens tegenstanders belastinggeld misloopt, valt dat volgens het kabinet wel mee. Begin dit jaar ging de lpg-accijns met zeven cent per liter omhoog, terwijl die voor diesel met vier cent steeg.
De NOS meldt dat de accijns volgend jaar weer een beetje zal stijgen. De tarieven worden namelijk nog gecorrigeerd voor inflatie. Om hoeveel cent het precies gaat is nog niet duidelijk.
Minder brandstof verkochtHet kabinet verhoogde de accijnzen voor extra belastinginkomsten begin dit jaar. Sindsdien klagen pomphouders over de verhoging op diesel en lpg. Die hebben er volgens hen toe geleid dat er massaal over de grens wordt getankt. Daardoor lopen de ondernemers omzet mis.
Brancheorganisatie BOVAG verwacht dat er dit jaar 6,76 miljard liter diesel verkocht wordt, bijna 508 miljoen liter minder dan in 2013. De afzet van lpg komt dit jaar uit op 398 miljoen liter, terwijl dat vorig jaar nog 500 miljoen liter was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.