Burgemeester Houben van Nuenen geïntimideerd door collega’s na affaire met wethouder

4 september 2014 om 08:39
nl
Burgemeester Maarten Houben van Nuenen is verontwaardigd over de manier waarop enkele mensen binnen en buiten het gemeentehuis met hem omgaan. Hij voelt zich geïntimideerd door 'een handjevol mensen'. Dat meldt het Eindhovens Dagblad donderdag.
Geschreven door

Houben noemt deze mensen 'beroepsquerulanten' die er bewust op uit zijn om zijn privéleven te beschadigen. Dit onder meer naar aanleiding van de vermeende 'geheime affaire' die hij in de vorige collegeperiode gehad zou hebben met toenmalig wethouder Annegien Wijnands.
'Wil er niet over praten'Eén persoon zou tegen Houben gezegd hebben dat hij de 'kerst als burgemeester niet zou halen' als hij niet zou doen wat de medewerker wilde. "Walgelijk", zegt VVD-er Eeuwhorst in reactie op de intimidatiepraktijken.
Ook werd gedreigd zijn affaire wereldkundig te maken. De burgervader doet de vermeende relatie met Wijnands af als een 'privézaak'. "Ik kan en wil er niet over praten", laat hij aan de krant weten. De fractievoorzitters willen daar ook nu niet op in gaan. "Voor mij staat het functioneren van de burgemeester niet ter discussie", zegt Van de Ven van W70.
Fraude niet serieus nemenCollega's in het gemeentehuis zouden de burgemeester daarnaast verwijten dat hij de btw-fraude door ambtenaren niet serieus zou nemen. Houben spreekt dit tegen. Zo neemt volgens hem het Openbaar Ministerie binnenkort een besluit over wel of geen strafrechtelijk onderzoek naar de aanwijzingen voor fraude met grondaankopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.