‘Besluit over strafvervolging juweliersvrouw Goldies in Deurne eind deze maand’

4 september 2014 om 09:03 • Aangepast 24 april 2020 om 16:59
nl
Juweliersvrouw Marina Sanders van Goldies in Deurne hoort in september of ze strafrechtelijk vervolgd wordt voor het neerschieten van de twee overvallers in maart. Dat zegt Jan-Heijn Kuijpers, advocaat van het overvallen juweliersechtpaar, in het ED.
Geschreven door

Bij de gewapende overval op Goldies eind maart werden twee overvallers doodgeschoten: de twintigjarige Abdel H. en Youssef F. (29). "Ze schoot in blinde paniek. Het kon niet anders", liet Kuijpers eerder weten.
'Alles wijst op noodweer'Volgens de raadsman zijn de signalen zo dat eind derde week, begin vierde week van september een besluit valt. Aanvankelijk zou het besluit over de vervolging van Sanders eind augustus vallen. Volgens Kuijpers liep dit vertraging op door het technisch onderzoek van het NFI naar de vliegramp met MH17.
De juweliersvrouw schoot uit paniek per ongeluk op haar man Willy. Hij geldt niet als verdachte en wordt dus ook niet vervolgd. Kuijpers verwacht dat ook Marina niet op een straf hoeft te rekenen. Alles wijst er volgens hem op dat ze 'in noodweer gehandeld heeft'.[YouTube:body:http://youtu.be/h6evmICIyDQ]
Derde verdachteHet echtpaar zou nog dagelijks last hebben van de overval. "Ze zijn nog bezig om de vreselijke gevolgen van de fatale gevolgen te verwerken", meldde Kuijpers eerder.
Een derde man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval in Deurne, blijft voorlopig nog in de cel. Zijn voorarrest werd in augustus met dertig dagen verlengd.
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.