3100 handtekeningen overhandigd in Oss aan directie thuiszorgorganisatie Pantein

4 september 2014 om 11:46 • Aangepast 21 november 2020 om 22:43
nl
Voor de honderden ontslagen en flinke loonsverlagingen bij Thuishulp Pantein-Vivent is donderdagmiddag een protestactie georganiseerd. Zeker vijftig actievoerders en een handvol lokale partijen waren bij het Anton Jurgenshuis in Oss. Er werden 3100 handtekeningen overhandigd.
Profielfoto van
Geschreven door

"We gaan bij de directie een petitie overhandigen met daarop maar liefst 3100 handtekeningen. Dit mogen we niet laten gebeuren", reageerde FNV-bestuurder Karim Skalli.
'Bewust buiten gehouden'Met het sociale plan wendt de thuiszorgorganisatie, die actief is in Noordoost-Brabant, een faillissement af. Nagenoeg alle medewerkers steunen het akkoord, dat Pantein-Vivent sloot met vakbond VVT. De organisatie moest wel, omdat er anders een faillissement dreigde.
Het FNV werd volgens de bestuurders buiten de onderhandelingen gehouden. De vakbond heeft daarom het sociale plan nog niet ondertekend. "We zijn er bewust buiten gehouden", stelt Skalli. "Al die mensen kunnen niet zomaar hun baan verliezen. Daarom gaan we ons laten horen."

Wachten op privacy instellingen...

Verschillende sprekersNaast de ontslagen worden er ook forse loonsverlagingen doorgevoerd. FNV twijfelt of deze maatregelen wel nodig zijn. De vakbond ziet graag hogere salarissen voor werknemers in de thuiszorg. "Pantein heeft gelukkig aangegeven weer met ons in gesprek te gaan. We zullen zien wat daar uitkomt."
Bij de protestactie waren verschillende partijen aanwezig, waaronder GroenLinks. Lijsttrekker Dolf Warris sprak op de protestactie. GroenLinks vertelt bezorgd te zijn over de toekomst van de thuiszorg in Oss. "Daarom willen we de actie van de thuiszorgmedewerkers ondersteunen."
Ook de SP riep werknemers op om naar de bijeenkomst te komen. "Het is heel belangrijk dat je aanwezig bent en dat je zoveel mogelijk collega's meeneemt", zo staat op de SP-site. Eventuele reiskosten werden door de FNV vergoed.

Wachten op privacy instellingen...

'Ontslagen zijn nodig'In een schriftelijke verklaring liet Pantein-Vivent eerder weten dat de organisatie financieel stabiel is. Dit betekent dat klanten die afhankelijk zijn van Pantein-Vivent, de zorg kunnen behouden.
De thuishulpverlener zegt dat de ontslagen nodig zijn, omdat de tarieven voor huishoudelijke hulp de laatste jaren zijn gedaald en het aantal uren huishoudelijke hulp is afgenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.