Aangifte tegen kinderdagverblijf 't Debberke in Stiphout: ‘Eten in mond van kinderen gepropt'

4 september 2014 om 15:17
nl
Bij kinderdagverblijf 't Debberke zijn meerdere fouten gemaakt in de omgang met kinderen. Kinderen kregen tikken op de vingers, werden gedwongen te eten en werden verstopt als de inspectie langskwam. Dat vertelt een ex-medewerker anoniem tegen Omroep Brabant. Een ouder deed aangifte tegen het kinderdagverblijf uit Stiphout.
Geschreven door

Justitie onderzoekt de zaak. Ook de GGD heeft het kinderdagverblijf onderzocht en constateerde een aantal misstanden.
Een ex-medewerker vertelt dat kinderen ondanks tegenzin verplicht moesten eten. "Als dit niet gebeurde werd de neus dichtgeknepen en het eten in de mond gepropt. Ook werden er kinderen letterlijk op de vingers getikt of hard op bed gegooid."
Ook inspectierapport schrijft over overtredingenIn het inspectierapport van de GGD, uit februari 2014, wordt ook geschreven over ‘het onpedagogisch handelen van een beroepskracht jegens kinderen'.
In het rapport staat verder dat het kinderdagverblijf op dit moment niet voldoet aan de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzaal. Er zijn volgens de GGD meerdere overtredingen geconstateerd.
Kinderen verstopt voor inspectieNaast de incidenten met kinderen geeft de ex-medewerker ook aan dat het kinderdagverblijf zich niet aan andere regels houdt. “Vaak waren er te veel kinderen aanwezig in het kinderdagverblijf. Als de inspectie dan voor de deur stond, werd een aantal kinderen naar het aangrenzende woonhuis gebracht."
"Ook had de houdster van 't Debberke jarenlang niet de juiste papieren om werkzaam te zijn voor haar eigen kinderdagverblijf.”
Gemeente op de hoogteDe gemeente Helmond, waar Stiphout onder valt, is op de hoogte van de incidenten bij 't Debberke. Wethouder Margreet de Leeuw laat weten dat er verschillende extra inspecties zijn geweest, maar er op dit moment nog geen reden is om het kinderdagverblijf te sluiten.
De ouderraad laat weten vol achter het kinderdagverblijf te staan en zich niet te herkennen in de geschetste situatie. Voorzitter Bart Remmers heeft zijn kinderen al van jongs af aan op het kinderdagverblijf zitten. "Als mijn kinderen gevaar liepen, liet ik mijn kinderen daar echt niet zitten." De directrice zelf wil niet reageren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.