Brabantse dj's koningen van de draaitafels in de internationale dancewereld

4 september 2014 om 17:44
nl
Ze reizen de hele wereld over, treden op in volle stadions en ze behoren tot de absolute top, de Brabantse dj's. De nummer één van de wereld, dj Hardwell, komt uit Breda. Naast Hardwell staan nog elf Brabanders in de DJ Mag Top 100. "Het is een uit de hand gelopen hobby."
Geschreven door

In een zesdelige serie in het Omroep Brabant programma Onder Ons vertellen vijf Brabantse grootheden uit de dance-industrie over hun soms bizarre leven. Ze reizen de hele wereld rond, van Australië naar Zuid-Amerika en van Ibiza naar Japan. Maar alle vijf de dj's kiezen ervoor om in Brabant te blijven wonen.
Sander van Doorn is de artiestennaam van Sander Ketelaars en hij komt uit Eindhoven. Momenteel staat hij op nummer 39 in de DJ Top 100. In oktober 2012 tekende Van Doorn een platencontract bij Roc Nation, het label van de Amerikaanse rapper Jay-Z waar ook zangeres Rihanna onder contract staat.
'Mazzel gehad'Wouter en Sjoerd Janssen uit Eindhoven zijn de mannen achter Showtek. Deze broers staan nummer op 27 in de lijst van beste dj’s ter wereld. In maart 2014 brachten ze samen met David Guetta het nummer 'Bad' uit. Inmiddels is Guetta een persoonlijke vriend van dit Brabantse duo.
[youtube:body:http://youtu.be/oC-GflRB0y4]
Wouter en Sjoerd zeggen een cool leven te hebben. "We zijn twee Brabantse broers die gewoon de hele wereld overgaan om muziek te draaien en produceren. We hebben heel veel mazzel gehad."
Dannic, Daan Romers, uit Breda kwam als nieuwkomer op nummer 74 in de lijst. Samen met zijn vriend Hardwell reist hij de hele wereld over. Brennan Heart is de artiestennaam van Fabian Bohn uit Tilburg. Hij is voor het derde opeenvolgende jaar opgenomen in de lijst. Het afgelopen jaar eindigde hij op de 61e positie.
Fans kiezen nummer éénHardwell, Robbert van de Corput, uit Breda werd in oktober 2013 gekozen tot de nieuwe nummer één. Nog ruim een maand mag hij zich de beste dj ter wereld noemen. In oktober wordt de nieuwe nummer één bekendgemaakt. Fans bepalen wie de nieuwe nummer één wordt. Stemmen kan nog tot en met 15 september via DJ Mag Top 100.
[youtube:body:http://youtu.be/juaOfA64fb0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.