Video

Ultimatum verstreken, maar groepje daklozen zit nog steeds in Eindhovens tentenkamp

4 september 2014 om 15:34 • Aangepast 21 november 2020 om 22:43
nl
Het tentenkamp van een groepje daklozen bij het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven is nog niet ontruimd. Donderdagmiddag om twaalf uur liep het ultimatum van de gemeente af, maar de bewoners van het tentenkamp zijn nog steeds aanwezig.
Profielfoto van
Geschreven door

Ruim twee maanden woont het groepje daklozen nu in het tentenkamp, verborgen tussen de bosjes vlakbij het ziekenhuis. Volgens de bewoners passen ze ‘niet in het systeem’, waardoor ze hun toevlucht hebben gezocht in het tentenkamp.

Wachten op privacy instellingen...

Overleven“Het is overleven, proberen om met de situatie om te gaan”, vertelt Lily, een van de bewoners. Ze heeft donderdag nog niemand van de gemeente gezien. “Mochten we toch nu moeten vertrekken, heb ik nog een bus van het Leger des Heils achter de hand om alles te verplaatsen. Maar dan wil ik wel van de gemeente weten waar we naartoe kunnen.”
Zover was het donderdagmiddag nog niet. Onduidelijk is wanneer het groepje daklozen moet verhuizen. De gemeente gaat snel met de daklozen om de tafel om te praten over een oplossing. Tot die tijd blijven ze gewoon op de huidige locatie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.