Extra mankracht voor bestrijding georganiseerde criminaliteit Brabant: 'Stap in de goede richting' - Omroep Brabant

Extra mankracht voor bestrijding georganiseerde criminaliteit Brabant: 'Stap in de goede richting'

4 september 2014 om 16:12
nl
Justitie en de politie maken extra mankracht beschikbaar om georganiseerde criminaliteit in Brabant, Limburg en Zeeland aan te pakken. In totaal gaat het om 125 politiemedewerkers die vanaf oktober worden vrijgemaakt binnen de bestaande capaciteit.
Geschreven door

De politie-eenheden van Brabant, Limburg en Zeeland leveren allemaal 25 medewerkers. De Landelijke Recherche zorgt voor vijftig agenten. Zij zullen vanuit vaste teams opereren. De focus ligt op de aanpak van synthetische drugs en hennepteelt.
'Stap in de goede richting'Jan Hamming, burgemeester van Heusden, pleit al jaren voor extra mankracht. Hij is blij dat actie wordt ondernomen. "Dit is een stap in de goede richting. Georganiseerde criminaliteit loopt de spuigaten uit in Brabant. Het is goed dat de bezorgdheid van burgemeesters in Brabant nu wordt gedeeld en dat het een vervolg krijgt."
Burgemeesters in Brabant luidden in juli de noodklok. Ze gaven toen aan dat er meer geld moet komen voor opsporing van drugscriminaliteit en burgemeesters wilden meer mogelijkheden krijgen.
'Niks structureel'Tijdens een werkbezoek aan Brabant in juli wilde minister Ivo Opstelten (Veiligheid) nog niks structureel gaan veranderen aan de inzet van agenten.
Brabant mag zich door de drugscriminaliteit de discutabele titel drugsprovincie van Nederland aanmeten. Dit is terug te zien in de themasite van Omroep Brabant drugsinbrabant.nl die in kaart brengt hoe de wereld van de syntethische drugs in Brabant werkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.