Er kunnen wereldrecords sneuvelen op het parcours van de Tilburg Ten Miles

4 september 2014 om 16:37
nl
Haile Gebrselassie bewees het in 2005. Mits de weersomstandigheden het toelaten en de atleten van topniveau zijn, kunnen er wereldrecords sneuvelen in Tilburg. De legendarische Ethiopiër liep in 2005 de tien Engelse mijlen in 44.24. Tot op de dag van vandaag een wereldrecord en dus ook het trotse parcoursrecord van de Tilburg Ten Miles.
Geschreven door

Het topdeelnemersveld bij de vrouwen richt zich in Tilburg traditiegetrouw op de tien kilometer. Tirunesh Dibaba uit Ethiopië liep vorig jaar een parcoursrecord in een tijd van 30.30, dat ook de beste jaartijd in 2013 zou blijken te zijn. Van het wereldrecord van Paula Radcliffe bleef ze slechts negen seconden verwijderd.
Wereldrecordhouder in TilburgDit jaar worden er weer toptijden in Tilburg verwacht. Snelste man op de tien Engelse mijlen is de Keniaan Leonard Komon. Met 26.44 en 41.13 is hij wereldrecordhouder op zowel de tien kilometer als de vijftien kilometer op de weg.
Bovendien liep hij in 2011 met 44.27 in Zaandam de tweede snelste tijd ooit over de zestien kilometer. Komon won dit jaar al de halve marathon van Berlijn met een tijd van 59.14 en start over ruim een maand ook bij de Marathon van Eindhoven.
Onder 31 minutenOp de tien kilometer bij de vrouwen is de Keniaansee Joyce Chepkirui een bekende in Tilburg. Al in 2011 won ze in Tilburg in de toptijd van 30.38. Chepkirui was recent winnares op de 10.000 meter bij de Commonwealth Games. Momenteel voert ze de wereldranglijst 2014 aan met 30.56 op tien kilometer.
Ook tweevoudig wereldkampioene cross Emily Chebet uit Kenia zal in Tilburg van start gaan. In 2012 kwam ze in Tilburg tot 30.58. Beide vrouwen behoren daarmee tot het selecte groepje dat de tien kilometer op de weg onder de 31 minuten loopt.
De Tilburg Ten Miles is zondag 7 september, met naast de tien kilometer en de tien Engelse mijlen onder meer ook de mini- en cityrun en een trimloop van tien kilometer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.