Lange files op A2 door rook van grote brand in Velddriel

4 september 2014 om 19:10 • Aangepast 21 november 2020 om 22:42
nl
Een grote brand op een bedrijventerrein in het Gelderse Velddriel heeft donderdagmiddag lange files veroorzaakt op de snelweg A2. Tussen Utrecht en Den Bosch stond het over een lengte van dertig kilometer stil. Van Den Bosch in de richting naar Utrecht liep de opstopping op tot tien kilometer file. Rond halfacht 's avonds was de weg in beide richtingen weer filevrij.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie riep het verkeer op de snelweg op om zich niet te laten afleiden door de rook om ongelukken te voorkomen. Op de A2 was een snelheidsbeperking ingesteld wegens de rookwolken. Dat zorgde voor de filevorming.

Bij de brand raakte niemand gewond. De brandweer had de vuurzee na ruim twee uur nog niet onder controle, omdat in de loods veel hout opgestapeld lag. Het vuur kroop door de houtstapels, volgens de brandweer. Graafmachines hebben de stapels hout uit elkaar getrokken.
Gecontroleerd uitbrandenRond halfdrie 's nachts was de brand onder controle. De brandweer liet een een deel van de houtopslag gecontroleerd uitbranden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.