Honderden geen krant in Kaatsheuvel door brandende fiets bij Efteling: 'Zoiets nog nooit meegemaakt'

4 september 2014 om 20:42
nl
Zo'n tweehonderd inwoners van Kaatsheuvel krijgen deze week geen Duinkoerier in de bus. Een fiets met de kranten van een bezorger brandde namelijk donderdag uit in de bossen bij Villa Pardoes van de Efteling. "Dit is nog nooit gebeurd."
Geschreven door

Het bosbrandje was rond halfvijf 's middags. De brandweer, politie en beveiliging van de Efteling kwamen op de melding af. Van de fiets en de kranten was alleen nog een smeulend hoopje over.
Wonder boven wonder bleef het brandje beperkt tot een deel van het bos. Ondanks de kleine brand blijven de brandweer en de uitgever achter met grote vragen. Van wie is de fiets? Stak de bezorger zijn fiets zelf in brand? Of stal iemand hem van tevoren?
Uitgeverij geschrokkenUitgeverij Em. De Jong hoorde pas 's avonds van de brand en laat geschrokken aan Omroep Brabant weten de brand te onderzoeken. Het bedrijf dat daarnaast voor de bezorging zorgt, Axender, zegt dit nog nooit te hebben meegemaakt. Dit is immers andere koek dan het willekeurig lozen van een stapel kranten.
"We hebben zo'n dertig bezorgers die voor ons de Duinkoerier rondbrengen. We moeten er op de één of andere manier achter komen wat er precies is gebeurd", aldus Jan Cox van Axender.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.