Gemeente vraagt om stilte in Cuijk bij uitvaart MH17-slachtoffers

4 september 2014 om 21:50
nl
In Cuijk is volgende week de uitvaart van de familie Van der Sande. Dat maakte de gemeente donderdag bekend. De gemeente vraagt omwonenden die donderdag geen geluidsoverlast te veroorzaken. Ook mogen kermisexploitanten niet bouwen aan hun attracties en moeten de terrasjes vlakbij gesloten zijn.
Geschreven door

Paul van der Sande en Susan Hijmans, die bij de gemeente werkten, vlogen met hun zoon Steven en dochter Tessa naar hun vakantiebestemming in Indonesië toen rebellen hun toestel, MH17, boven Oekraïne neerhaalden. Onlangs werden hun lichamen geïdentificeerd.
Sobere uitvaartDe uitvaart van de familie vindt volgende week donderdag om elf uur 's ochtends plaats in de Sint Martinuskerk. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen in de kerk en de mogelijk enorme belangstelling, plaatst de gemeente een videoscherm voor de kerk, zodat de dienst ook buiten is te volgen.
Er zullen geen stoelen en tenten voor de kerk staan, om volgens de gemeente 'het sobere karakter te benadrukken'.
'Ondernemers, kom met fiets naar het werk'Cuijk heeft verschillende locaties aangewezen als parkeerplek. Die zullen die dag te herkennen zijn aan aparte borden. De gemeente verzoekt ondernemers en hun personeel met de fiets naar het werk te komen.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk terug op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.