Blamerende nederlaag voor Jong Oranje bij debuut bondscoach Adrie Koster uit Nuenen

4 september 2014 om 22:47
Het debuut van bondscoach Adrie Koster van Jong Oranje eindigde donderdagavond in een pijnlijke 1-0 nederlaag in Deventer. De Nuenenaar wist zijn ploeg niet langs het middelmatige Georgië te loodsen.

Jong Oranje bleef op zestien punten staan uit zeven duels. De Nederlandse ploeg is door de nederlaag dan ook niet langer ongeslagen in groep drie.
Mike te Wierik niet sterkDe beste kansen in de eerste helft waren evenwel voor Karim Rekik en Kyle Ebecilio. Beiden raakten de bal in riante positie verkeerd.
Georgië was voor de rust niet geheel ongevaarlijk, met dank aan verdediger Mike te Wierik, die niet sterk speelde. De speler van Heracles Almelo werd in de rust vervangen door Ruben Ligeon. Door een te korte terugspeelbal bracht Mike van der Hoorn zijn doelman Warner Hahn in de 49e minuut onnodig in de problemen. De nieuwe keeper van PEC Zwolle kon nog net redding brengen.
Gelijkmaker wil niet vallenIn de 71e minuut, tijdens het aanhoudende offensief van Jong Oranje, moest Hahn alsnog capituleren nadat een vrije trap van Georgië op de paal was beland. Uiteindelijk maakte Jambul Jigauri het verrassende doelpunt: 0-1.
Wat het gehaaste Jong Oranje daarna ook probeerde, de gelijkmaker wilde niet vallen. Ook de invallers Guus Hupperts en Jürgen Locadia konden het verschil niet maken.
Laatste wedstrijd groepsfase in TilburgDe ploeg van Koster sluit de groepsfase maandagavond in Tilburg af met de wedstrijd tegen concurrent Slowakije. De tien groepswinnaars en de vier beste nummers 2 plaatsen zich voor de beslissende play-offs, die in oktober worden gespeeld.