Video

Keniaanse topatleten kijken uit naar Tilburg Ten Miles: 'Ik ren harder door al dat publiek'

4 september 2014 om 22:58
nl
Zondag is het zover, dan staan de traditionele Ten Miles van Tilburg weer op het programma. Donderdag werden de topatleten gepresenteerd. "Als ik het Tilburgse publiek hoor, dan ga ik harder."
Geschreven door

Een beetje onwennig zitten ze in leren stoelen, in de foyer van het Tilburgse hotel De Rooi Pannen. Vier gedrongen atleten uit Kenia, met daaromheen tientallen Brabanders, die allemaal iets van ze willen.
Als ze door de organisatie naar voren worden geroepen, lachen ze verlegen en kijken ze naar hun schoenen. Leonard Patrick Komon en Joyce Chepkirui moeten de Tilburgse bezoekers zondag een fijne dag bezorgen.
FitJoyce Chepkirui heeft er zin in. Ze loopt de tien kilometer bij de vrouwen. "Ik ben fit. Ik heb geen blessures. Ik houd van het Tilburgse parcours, dit wordt de derde keer dat ik hier loop. Ik denk dat ik erg snel kan gaan. Als alles meezit, moet 30.50 er in zitten."
Bij de mannen werd het wereldrecord op de tien mijl gelopen op Tilburgs grondgebied, door Haile Gebrselassie. Dat zal zondag niet verbroken worden, denkt Komon.
"Ik ben me aan het voorbereiden op de marathon in Eindhoven. Dus ik kan mezelf niet helemaal kapot lopen in Tilburg. Dan mis ik kracht op de marathon. Dus een wereldrecord wordt moeilijk. Maar ik zal zo snel mogelijk gaan, voor het Tilburgse publiek."
PubliekWant ze houden van Tilburg, deze diesels op sportschoenen. Als we het over publiek hebben, laten ze de verlegenheid varen en lachen ze hun tanden bloot. Komon: "Ik hou van Nederland. Ik wil hier wonen als ik met pensioen ben."
Chepkirui: "Als ik ze hoor schreeuwen, al die mensen, dan voel ik me trots." Komon: "Ze laten me harder lopen. Als ik dat publiek hoor, dan ga ik als een malle. Dan ren ik niet meer alleen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.