Commissaris van de Koning en jongerenvertegenwoordigers bij voorbereidingen Bloemencorso Zundert

5 september 2014 om 12:12
nl
Commissaris van de Koning Wim van de Donk en de twee Nederlandse jongerenvertegenwoordigers naar UNESCO bezoeken dit weekend enkele bouwhallen voor het Bloemencorso in Zundert. De jongerenvertegenwoordigers willen graag weten hoe het Bloemencorso jongeren weet te binden. De vertegenwoordigers gebruiken de informatie die zij in Zundert verzamelen bij een UNESCO-conferentie die eind september wordt gehouden in Bulgarije.
Geschreven door

Dat meldt de organisatie van Corso Zundert. Volgens een woordvoerder valt het niet altijd mee om jongeren te interesseren voor tradities. In de Zundertse corsotenten zijn juist veel jongeren actief en veel buurtschappen houden cursussen waar jongeren kennis opdoen. En vanuit de gezamenlijke ontwerpers is de Corsoacademie opgericht.
Tikken wagensDe jongerenvertegenwoordigers bezoeken zaterdag een bouwhal. Dan worden de dahlia's op de wagens getikt. De UNESCO-conferentie in Bulgarije gaat over de rol van jeugd en het behoud van immaterieel erfgoed.
De Commissaris van de Koning wil vrijdagavond graag de achtergronden zien van het Bloemencorso, zoals de saamhorigheid binnen en tussen buurtschappen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.