Burgemeester: 'Onderzoek naar houden van dodelijke cobra als huisdier in woonwijk Made'

5 september 2014 om 12:27
nl
De gemeente Drimmelen gaat onderzoeken of giftige slangen zoals de Kaapse cobra wel in woonwijken gehouden mogen worden. "Maar de prioriteit ligt nu eerst bij het opsporen van het ontsnapte reptiel", zei burgemeester Gert de Kok vrijdag tegen Omroep Brabant.
Geschreven door

De burgemeester werd vrijdagochtend om vier uur uit zijn bed gebeld. Een ambtenaar van de gemeente vertelde hem over de ontsnapping van de dodelijk cobra.
De gemeente was volgens de burgemeester niet op de hoogte dat er in de Madese woonwijk een slang huisde. "Onder de bewoners overheerst bezorgdheid", aldus De Kok.
Groot alarmHulpdiensten, onder wie een slangenexpert, werden meteen ingeschakeld. Buurtbewoners, sportverenigingen en scholen in de omgeving werden via een bewonersbrief en op social media gewaarschuwd.
Dodelijke beetEen beet van de slang kan dodelijk zijn. Volgens de burgemeester is het tegengif snel voorhanden, maar nog niet in Drimmelen aanwezig. "Laten we hopen dat het ook niet nodig is."
De Kok benadrukte nogmaals dat mensen bij het zien van de cobra rustig moeten blijven en onmiddellijk 112 moeten bellen.
'Zoekgebied uitbreiden'De burgemeester hoopt dat de slang voor het weekend wordt gevangen. Als dat niet lukt, wordt het zoekgebied uitgebreid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.