Agressieve bestuurder 25 kilometerauto valt agenten aan met ijzeren staaf op A2 Boxtel

5 september 2014 om 12:59
nl
De politie heeft vrijdagmorgen haar handen vol gehad aan een agressieve bestuurder van een 25 kilometerauto. De 23-jarige man uit Eindhoven reed met de auto op de A2 bij Boxtel. Toen gealarmeerde agenten de man een stopteken gaven, reageerde hij agressief en reed hij door.
Geschreven door

De politie reed het wagentje vervolgens klem tegen de vangrail. Maar de man gaf zich niet gewonnen. Hij bleef in de auto zitten en bedreigde agenten met een ijzeren staaf nadat zij een ruitje hadden ingeslagen.
Handen en voeten geboeidOok een politiehond kreeg de man niet tot bedaren. Hij probeerde keer op keer agenten te slaan met de ijzeren staaf. Pas nadat de man aan handen en voeten was geboeid, kon hij uit de auto worden gehaald. Vermoedelijk is de auto gestolen.
De man bleek donderdagavond al te zijn opgepakt in zijn ouderlijke woning in Boxtel. Daar was hij zo agressief geworden, dat een ander gezinslid naar het dak van de woning was gevlucht. De politie had pepperspray nodig om het heethoofd onder controle te krijgen.
Geen gevaarMedewerkers van de GGZ beoordeelden dat de man geen gevaar voor zichzelf en anderen was. Omdat hij donderdagavond geen strafbare feiten had gepleegd, werd hij door de politie vrijgelaten. Maar enkele uren later ging het dus opnieuw mis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.