VION schikt conflict met ontslagen directeur Kenaad Tewarie, 'ZLTO stuurde aan op vertrek' - Omroep Brabant

VION schikt conflict met ontslagen directeur Kenaad Tewarie, 'ZLTO stuurde aan op vertrek'

5 september 2014 om 15:06
nl
Vleesverwerker VION heeft het conflict met voormalig financieel directeur Kenaad Tewarie geschikt. Het bedrijf in Boxtel betaalt in totaal 675.000 euro schadevergoeding aan de man.
Geschreven door

Tewarie werd in februari aan de kant gezet, hij was toen vijf maanden in dienst. De twee partijen zijn de schikking vrijdag overeengekomen tijdens een kort geding voor de rechtbank in Den Bosch.
'ZLTO stuurde aan op vertrek'Tewarie meent dat hij is weggestuurd, omdat de nieuwe algemeen directeur, Michiel Herkemij, de samenwerking met hem niet zag zitten. VION onthulde vrijdag dat aandeelhouder ZLTO vanwege het gebrek aan vertrouwen op het snelle ontslag van de financieel directeur heeft aangestuurd.
Tewarie kwam op 1 september 2013 als financieel directeur in dienst bij het vleesbedrijf, dat al met veel problemen kampt. ‘Een verschil van inzicht over het te voeren beleid’ werd in februari als reden voor zijn vertrek genoemd.    
Tevreden met compromisTewarie stapte naar de rechter, omdat hij meent dat zijn ontslag onredelijk was. Hij claimde twee miljoen euro. VION wilde niet meer dan twee ton betalen. Tewarie is tevreden. “Ik heb altijd gestreefd naar een snel compromis”, zei hij.   VION is een van de grootste vleesbedrijven in Europa en wordt de laatste jaren geplaagd door mislukte overnames, tegenvallende resultaten en vleesschandalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.