Vrachtwagenchauffeur niet veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Den Bosch

5 september 2014 om 15:49
nl
De rechtbank van Den Bosch vindt dat de vrachtwagenchauffeur die vorig jaar betrokken was bij een dodelijk ongeluk geen schuld kan worden verweten. Hij wordt daarom niet veroordeeld. Dat laat de rechtbank vrijdag weten.
Geschreven door

De 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Helder was op 23 mei vorig jaar betrokken bij een ongeluk waar een 77-jarige fietsster overleed. Hij reed die donderdagochtend rechtsaf op de kruising van de Zuidwal met de Oude Dieze in Den Bosch. Daarbij zag hij de fietsster, die rechtdoor wilde fietsen, over het hoofd. Zij kwam onder de vrachtwagen terecht en overleed ter plekke.
Precieze positie slachtoffer onbekendDe vrachtwagenchauffeur verklaarde dat hij als eerste bij de stopstreep stond en dat er toen nog geen fietsers naast hem stonden. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat zijn verhaal niet klopt.
Ook is niet precies vast te stellen waar het slachtoffer zich precies bevond toen de chauffeur afsloeg. Daarom kan niet worden bewezen dat de man het slachtoffer had moeten kunnen zien.
Eis Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden nog 180 uur werkstraf en een jaar voorwaardelijke rijontzetting geëist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.