Zeven opmerkelijke dierenontsnappingen in Brabant: van dodelijke cobra tot wasbeer - Omroep Brabant

Zeven opmerkelijke dierenontsnappingen in Brabant: van dodelijke cobra tot wasbeer

5 september 2014 om 16:25
nl
Een zeer giftige slang in Made houdt vrijdag de gemoederen flink bezig. De cobra heeft giftanden en een beet kan voor mensen dodelijk zijn. Het dier ontsnapte uit zijn terrarium. Brabant heeft vaker te kampen met opmerkelijke ontsnappingen van dieren. Een overzicht.
Geschreven door

Minder gevaarlijk dan de cobra in Made, maar wel opmerkelijk. Een wallaby uit Oirschot nam vorig jaar een flink risico door er vandoor te gaan. De kleine kangoeroe schrok van de honden van de buren. Tijdens zijn vluchtpoging stak het beestje zelfs de A2 over, waarna hij in Liempde terechtkwam.
Witte kangoeroeEen loslopende witte kangoeroe zorgde in Rijsbergen voor opschudding. Het dier sloeg samen met zeven andere kangoeroes op de vlucht. Waarschijnlijk zat het hek niet goed op slot. De andere kangoeroes werden snel gevangen, maar het spierwitte dier liet zich minder makkelijk vangen.  
Oehoe Max was vorig jaar mei het gesprek van de dag in Tilburg. De uit was ontsnapt bij dierenpark De Oliemeulen in Tilburg. Max zwierf een kleine twee maanden rond. Pas toen de uil vast kwam te zitten bij een kapelletje in Tilburg, kon de brandweer Max vangen en terugbrengen naar zijn verzorgers.
In Eindhoven ontsnapte acht jaar geleden een wasbeertje. De beestjes worden vaker naar een opvang gebracht omdat eigenaren niet weten waar ze aan beginnen als ze een wasbeer in huis nemen. En dus worden de beestjes regelmatig op straat gezet.
Circusdieren in de tuinBewoners van de wijk de Mortel in Udenhout keken raar uit hun ogen toen enkele circusdieren het hadden voorzien op de buxus van bewoners. Een van de kamelen en een buffel braken uit om aan de buxus te knabbelen.
Tot slot ontsnapten in 2010 de pelikanen Roderick, Blauwerick en Groenerick uit Safaripark Beekse Bergen. Roderick keerde vrij snel na zijn ontsnapping terug. Blauwerick werd in Den Oever in de kop van Noord-Holland gevangen, terwijl Groenerick in Groningen werd gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.