Manifestatie voor Palestijnen op Stadhuisplein Eindhoven

5 september 2014 om 18:04
nl
Op het Stadhuisplein in Eindhoven wordt zaterdag een manifestatie voor Palestina gehouden. Deze begint om drie uur 's middags.
Geschreven door

Het initiatief komt van Project Free Palestina Eindhoven. "We zijn al vijf tot zes weken hiermee bezig", vertelt woordvoerster Sabrina. "We zijn begonnen met een Facebookpagina en hebben mensen gevraagd ons te helpen. De organisatie Internationale Socialisten helpt ons."
'Israël heeft alles afgepakt'Het wordt geen demonstratie, benadrukt Sabrina. "We gaan geen route lopen. We hebben een paar sprekers en er wordt tussendoor muziek gespeeld." Ze heeft geen idee hoeveel mensen hier op af zullen komen.
Er hebben de laatste weken in heel Nederland al er meerdere demonstraties en manifestaties plaatsgevonden in verband met de dreigende situatie tussen Israël en Hamas. Toch is deze manifestatie nodig, volgens Sabrina.
"Het geweld in Palestina is gestopt. Maar er zijn kinderen zonder ouders en ouders zonder kinderen. Veel mensen hebben geen huis meer. Israël heeft alles afgepakt. Wij vinden dat we moeten laten zien dat we achter de Palestijnen staan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.