Drie jaar cel geëist tegen verdachte van uitbuiten Hongaren op Fort Oranje in Rijsbergen

5 september 2014 om 18:02
nl
Justitie in Breda heeft vrijdag drie jaar celstraf geëist tegen een 37-jarige man die wordt verdacht van het uitbuiten van twee Hongaren op camping Fort Oranje in Rijsbergen. De officier van justitie noemde het een 'moderne vorm van slavernij.'
Geschreven door

Een 45-jarige Hongaar moest houthakken, caravans verbouwen en in een slachterij werken. Het geld dat hij daarvoor kreeg, liet de verdachte op zijn eigen rekening storten.
Slapen in kippenhokHet slachtoffer moest slapen op een doek op de keukenvloer. De verdachte zou de man een keer met een stuk hout op zijn oog hebben geslagen. Het slachtoffer heeft daardoor nog steeds een zwarte vlek in zijn oog.
Een 52-jarige Hongaar moest allerlei hand- en spandiensten verrichten op de camping en een hennepkwekerij aanleggen. Hij zou zijn geslagen met een stok en verklaarde dat hij gedwongen werd om papier te eten. Hij moest in het kippenhok slapen.
Uitbuiting sinds 2011Eind januari werden de twee Hongaren op de camping aangetroffen. Half februari werden daarvoor twee verdachten aangehouden. Justitie verdacht de 37-jarige Hongaarse man ervan de twee slachtoffers vanaf oktober 2011 te hebben uitgebuit.
De officier van justitie zei op de zitting: "De verdachte had maar één doel: het behalen van financieel voordeel." Beide slachtoffers werden onder valse voorwendselen vanuit Hongarije naar Nederland gehaald, omdat het leven in Nederland beter zou zijn.
De rechtszaak tegen de tweede verdachte wordt later behandeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.