Opruimen drugsafval kost dit jaar vijf miljoen euro, Opstelten wil niet meewerken aan waarborgfonds

5 september 2014 om 18:44
nl
Het opruimen van drugsafval in Brabant gaat dit jaar naar verwachting vijf miljoen euro kosten. Dat heeft de provincie laten weten aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. Tot juni zijn in Brabant al negentig dumpingen geregistreerd. Voor het opruimen hiervan is naar schatting bijna twee miljoen euro uitgegeven.
Geschreven door

Vorig jaar ging het om in totaal 150 dumpingen en drie miljoen euro aan opruimkosten, meldt Opstelten. Volgens de bewindsman bedragen de gemiddelde opruimkosten per dumping 20.000 euro.
Niet meewerken aan waarborgfondsOpstelten komt met deze cijfers als reactie op vragen van onder andere Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen, die voor het CDA in de Tweede Kamer zit. De minister wil niet meewerken aan het idee voor een waarborgfonds van provinciebestuurder Johan van den Hout.
Het plan was om daaruit de kosten voor het opruimen van drugsafval voortaan te betalen. Wel steekt Opstelten dit jaar 750.000 euro in de Taskforce Brabant Zeeland om de georganiseerde drugscriminaliteit gezamenlijk aan te pakken.
Eerder deze week werd al bekend dat er extra mankracht komt voor het bestrijden van deze uitwassen.
Lees alles over de strijd van Brabant met de georganiseerde drugscriminaliteit op de themasite drugsinbrabant.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.