Video

Dag en nacht gaat het door: tikken, prikken voor het bloemencorso in Zundert

5 september 2014 om 21:12 • Aangepast 24 april 2020 om 17:04
nl
Het legendarische prikken, tikken en plakken is vrijdagavond in Zundert van start gegaan. Voor het bloemencorso van aanstaande zondag moeten miljoenen dahlia's van een spijkertje worden voorzien. Vrijwilligers gaan vanaf nu dag en nacht door om al die bloemen ook nog eens op een praalwagen te bevestigen. Het is continue tikken, plakken en prikken.
Geschreven door

Alleen al bij buurtschap Tiggelaar worden met de hand een kwart miljoen bloemen op de wagen bevestigd. De 250.000 duizend dahlia's in alle kleuren van de regenboog moeten terecht komen op het ontwerp Atlas2.0. U weet wel, die man met de wereld op zijn nek, maar dan op z'n Zunderts.
De hele regio De mythische Atlas 2.0 torst in Zundert geen aardbol op zijn schouders mee, maar de regio. De Zundertse Atlas heeft de hele omgeving op zijn rug staan.
Atlas is dan ook liggend uitgevoerd. De kroon op het werk en letterlijk ook de kroon van Atlas, is een miniatuuruitvoering van de Grote Kerk van Breda op Atlas zijn hoofd.
Vreemdgaan Behalve de kwart miljoen dahlia's, die er nog op moeten, gebruiken ze bij Tiggelaar ook bloemzaden, druiven, aardappels en uien. Het zijn materialen die altijd goed zijn voor heel veel discussie in de corso wereld, waar het volgens sommigen gaat om de dahlia en niet om aardappels en (zure) druiven.
Het tikken en prikken gaat door tot zondagmorgen, tot aan het moment dat de dertig meter lange praalwagen naar buiten moet voor het corso.Atlas 2.0 wordt door de kenners, deskundigen en zij die het denken te weten getipt als winnaar van het corso 2014.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.