Stichting Sociaal Breda helpt arme mensen die te veel verdienen voor de Voedselbank

8 september 2014 om 09:17
nl
Wat moet je als je nét te veel geld verdient om geholpen te worden door de Voedselbank, maar die extra hulp goed kan gebruiken? Omdat je bijvoorbeeld toch te weinig geld overhoudt voor de boodschappen. Bredanaars die in dat schuitje zitten, worden sinds kort door Stichting Sociaal Breda geholpen.
Geschreven door

De stichting is opgericht door Annemiek Ottenhoff. Ze is al een paar maanden bezig en heeft de stichting onlangs officieel gestart. Samen met haar partner, dochter en twintig vrijwilligers helpen ze mensen die het moeilijk hebben. Het belangrijkste is dat de mensen eten krijgen. "Twee keer per week haal ik brood bij de bakker om dat uit te delen." Ook heeft ze onlangs een hele vracht appels en komkommers uitgedeeld.
Grijs gebied"De verhalen die ik hoor zijn te triest voor woorden," vertelt Ottenhoff. Er is een grijs gebied van mensen die het lastig hebben en dat zijn veel meer mensen dan bij de Voedselbank lopen."
Ondertussen helpt Ottenhoff al veertig 'schrijnende' gezinnen. Daarnaast helpt ze nog 140 gezinnen die het ook moeilijk hebben. Ze organiseert alles vanuit haar eigen huis. "Maar het groeit en groeit. Ik wil een pand huren om les te geven. Geef mij een pak bloem van 45 cent en ik maak iets lekkers voor de mensen. Maar dat wil ik ze leren, zodat ze dat zelf ook kunnen doen."
Veel mensen helpenDe Bredase ontvangt veel hulp. "Laatst had ik een koelkast nodig voor een gezin. Binnen een dag had ik die gekregen van iemand die nog een oude in de schuur had. Zo gaat het ook met kleding." Ook vertelt ze hoe ze een tijd verhuurbedrijven heeft rondgebeld omdat ze een auto wilde lenen. "Heel veel verhuurbedrijven wilden me er geen lenen. Uiteindelijk heb ik toch een busje gevonden via een bedrijf. Zo heb ik de kratten appels die ik had gekregen uit kunnen delen. Er zijn veel mensen die voor je klaarstaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.