Sylvia Hoeks uit Maarheeze wint eerste Sylvia Kristel Award: ‘Sylvia speelt niet de rol, ze ís het’ - Omroep Brabant

Sylvia Hoeks uit Maarheeze wint eerste Sylvia Kristel Award: ‘Sylvia speelt niet de rol, ze ís het’

5 september 2014 om 23:28
nl
Actrice Sylvia Hoeks uit Maarheeze krijgt de eerste Sylvia Kristel Award. De prijs, die jaarlijks zal worden toegekend, is bedoeld voor een persoon die de gedachte aan filmactrice Sylvia Kristel 'als cultureel fenomeen en inspiratiebron doet voortleven'.
Geschreven door

Dat maakte het International Film Festival Film by the Sea vrijdag bekend. De award wordt op 19 september uitgereikt tijdens het festival, dat in Vlissingen wordt gehouden. Er is een geldprijs van 10.000 euro aan verbonden. Hoeks speelde in de tv-serie Overspel en in de bioscoopfilm The Best Offer.
De jury bestond dit jaar onder meer uit Bessel Kok (een vriend van Kristel) en schrijver Jan Mulder. Zij besloten vorig jaar de onderscheiding in het leven te roepen nadat Kristel, internationaal bekend van de soft-erotische filmserie Emmanuelle, in 2012 was overleden.
'Ze blijft zichzelf'Mulder over de winnares: "Sylvia Hoeks beschikt over het talent om het publiek de illusie te bieden dat zij een rol niet speelt, maar zelf de rol ís, ogenschijnlijk zonder hier meer voor te hoeven doen dan gewoon zichzelf te blijven.''
Het festival in Vlissingen duurt van komende vrijdag tot en met zondag 21 september.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.