Johan Vlemmix koopt 'tamponfoto' van Heleen van Royen voor expositie 'Vulvarious' in Eindhoven

6 september 2014 om 12:07 • Aangepast 21 november 2020 om 22:41
nl
De 'tamponfoto' van schrijfster Heleen van Royen heeft via een onlineveiling 1900 euro opgebracht. Dat maakte veilinghuis Catawiki bekend. Er kon tot vrijdagavond negen uur geboden worden. Koper is ondernemer en zanger Johan Vlemmix uit Eindhoven, maakte hij zelf op Twitter bekend. De tamponfoto wordt de nieuwe publiekstrekker van zijn vulgaire expositie 'Vulvarious' in Eindhoven.
Profielfoto van
Geschreven door

De foto veroorzaakte enkele maanden geleden ophef toen hij werd getoond in een uitzending van De Wereld Draait Door. Te zien zijn haar vagina en een bebloede tampon. Koper Johan Vlemmix heeft een fascinatie voor het vrouwelijk geslachtsorgaan. Zo is hij een zogenoemd 'kutkunstenaar'. Expositie Vulvarious verhuist maandag naar een nieuwe locatie in Eindhoven.
Van Royen maakt vaker ongegeneerde naaktselfies. Daarvan zijn de tamponfoto en 200 andere te zien op de tentoonstelling 'Heleen van Royen: Selfmade' in het Letterkundig Museum in Den Haag.

Wachten op privacy instellingen...

Foto van billenIn totaal brachten spullen en foto's van de schrijfster via de onlineveiling 10.000 euro op. Zo ging een gesigneerde foto met daarop een afbeelding van haar billen voor 900 euro van de hand. Een vibrator leverde 850 euro op en een door haar gedragen lingerieset 260 euro. Alle bieders blijven anoniem.
De expositie in het Letterkundig Museum wordt zaterdag afgesloten tijdens de Haagse Museumnacht. Ook dan is er weer een veiling van selfies en andere objecten. Voorafgaand aan de veiling voert Van Royen een schrijversgesprek met Adriaan van Dis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.