Bredase neven rennen naakt door Frankrijk voor de Hersenstichting

6 september 2014 om 02:04
nl
Een emmer water over je kop gooien met de kans dat je ziek wordt, is niet heel handig als je bezig bent met ‘de tocht van je leven’. Dus doen de Bredase neven Tim en Freek Haverman het anders. Nu de kou in Zuid-Frankrijk is weggetrokken trekken ze de kleren uit en lopen ze poedeltje naakt een rondje, om zo aandacht te vragen voor de Hersenstichting.
Geschreven door

De opdracht is een alternatief op de Ice Bucket Challenge, een fenomeen dat al weken de nieuwskanalen domineert. De ‘Naked Walk Challenge’ luidt de naam van deze opdracht, waarmee een hype geboren lijkt.
AdamskostuumDe Bredase boezemvrienden zijn al twee maanden bezig met een heuse wandeltocht. In vierenhalve maand willen ze 2750 kilometer te voet afleggen om geld op te halen voor de Hersenstichting. Momenteel zijn ze in Périgueux, een stadje in het zuiden van Frankrijk.
In een nieuwe YouTube-video vertelt het duo over de laatste stand van zaken rondom de wandeltocht. Al gauw trekt één van de twee de kleren uit en wordt er in adamskostuum een rondje gerend. En natuurlijk worden er mensen genomineerd. Het personeel van Café de Bommel, Han Schuurman en Joey Koevoet moeten het ontgelden.[YouTube:body:http://youtu.be/vB9jRB0Ov-w]
Doel: 35.000 euroDe neven, ook elkaars beste vrienden, hebben allebei een moeder met een hersenziekte. Met de lange wandeltocht willen ze geld ophalen voor de Hersenstichting én STOPhersentumoren. Het tweetal heeft al duizenden euro’s opgehaald.
Het doel is om uiteindelijk 35.000 euro bij elkaar te krijgen. De wandeltocht eindigt in Cabo da Roca in Portugal en volgt grotendeels de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. De verwachting is dat ze daar eind oktober zullen aankomen.[YouTube:body:http://youtu.be/88avmt90vPE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.