Video

Giftige cobra in Made is terecht, hij zat in de schuur: 'En toen zag ik zo'n kopje omhoogsteken'

6 september 2014 om 17:59 • Aangepast 21 november 2020 om 22:41
nl
De ontsnapte Kaapse cobra in Made is zaterdagochtend gevonden. De slang zat in de schuur. De eigenaar heeft hem zelf gevangen. Buurtbewoners zijn opgelucht.
Profielfoto van
Geschreven door

De slang ontsnapte uit een terrarium in het huis aan het Valkenhof. De eigenaar had de cobra woensdag voor het laatst gezien.
Een lange zoekactie vrijdag leverde niets op. Er werd gedacht dat de slang in de spouwmuur van vijf aaneengesloten adressen aan het Valkenhof zat. Buurtbewoners zijn vrijdagavond geadviseerd om de nacht ergens anders door te brengen.
De buurman zag de slang zaterdagochtend uit de schuur van de buren kruipen. De buurman zat rustig in de tuin een boterham te eten 'en toen zag ik zo'n kopje omhoogsteken'. De man sloeg alarm, de eigenaar heeft de cobra gevangen.
Slang gaat weg uit MadeBurgemeester Gert de Kok liet zaterdagochtend weten dat de vondst voor iedereen een grote opluchting is. "De eigenaar heeft vrijdag al aangegeven dat hij afstand zal doen van de cobra. Hij vindt dat het dier te veel teweeg heeft gebracht."
De slang wordt meegenomen door slangenexpert Walter Getreuer, hij is directeur van ReptielenZOO SERPO in Rijswijk. Daar zal de slang worden opgevangen. Getreuer: "Onze nieuwe opvang in Rijswijk gaat in het voorjaar open voor het publiek en dan is een dier met een verhaal altijd leuk om te tonen."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Schuldvraag onbeantwoordBurgemeester De Kok gaat volgende week met zijn wethouders overleggen over de gebeurtenissen. Hij wil niet vooruitlopen op de vraag of de gemeente moet opdraaien voor de kosten van de zoektocht.
De politie bekijkt in overleg met een officier van justitie of er een strafrechtelijk onderzoek moet komen.
ZoekenDe autoriteiten hebben flink uitgepakt om de slang te vangen. Zo werden er vallen neergezet voor de slang. Ook is meel gestrooid, in de hoop dat het spoor daarvan naar de slang zou leiden.
Vrijdagnacht was er iemand in het huis waaruit de slang ontsnapte gebleven om te controleren of hij alweer terug was. Elk uur werd er gecontroleerd.
GevaarDe Kaapse cobra is een gevaarlijke gifslang. Een beet van de slang kan verlammingen veroorzaken. Uiteindelijk kun je eraan overlijden. Er is speciaal antiserum beschikbaar voor beten van de Kaapse cobra.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.