Video

Noordkant station Breda in gebruik genomen: 'Die trap met 76 treden valt niet mee'

6 september 2014 om 20:19
nl
De verbouwing van de noordzijde van het station in Breda is af. Vanaf zaterdag is daarom de hoofdingang verplaatst vanaf de centrumzijde naar de noordkant van het station.
Geschreven door

Mensen die aankomen bij de centrumzijde van het station staan de komende twee jaar voor een gesloten deur. En dat zorgt op de eerste dag nog wel voor wat verwarring. Twee toeristen uit Purmerend willen fietsen huren, maar moeten nu met een lange steile trap naar de andere kant van het station lopen. "Ja, opeens is vandaag alles veranderd. Ik weet het ook niet."
76 treden omhoogDe trap is veel Bredanaren een doorn in het oog. Twee jaar lang moesten mensen vanaf de noordzijde de trap nemen als ze het treinstation in wilden. Nu is de beurt aan de mensen die vanaf de centrumkant de trein willen pakken. De trap gaat helemaal over de sporen heen naar de andere kant van het station waar de ingang is. "76 treden omhoog, 72 naar beneden. Nou, dat valt niet mee", verzucht een oudere dame.
Toch is er een alternatief: omrijden naar de andere kant. En volgens ProRail is dat ook uitgebreid gecommuniceerd naar de reizigers. "Via flyers, borden, nieuwsbrieven, persberichten, maar uiteindelijk weet je dat je nooit iedereen bereikt", zegt René Vegter van ProRail.
LuxeEn de meeste mensen puffen en steunen dan wel, maar ze vinden het nieuwe station, voor zover het nu klaar is, wel mooi. "Prachtig! Mooi marmer; komt uit China zeggen ze. En de paden zijn heel erg breed. Heel luxe."
Het duurt nog twee jaar voordat ook het andere deel van het station af is en de trap helemaal kan verdwijnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.