'Leeftijdscontrolesysteem Ageviewers uit Breda wordt geboycot door grote supermarkten'

6 september 2014 om 23:33
nl
Het Bredase, waterdichte systeem om de leeftijd van klanten te controleren bij verkoop van alcohol en tabak wordt geboycot door grote supermarkten. Dat meldt onderzoeksprogramma Argos op NPO Radio 1.
Geschreven door

Het programma heeft een brief in handen die een beleidsadviseur van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid geschreven heeft. Daarin staat dat veel supermarkten weigeren om het elektronische controlesysteem Ageviewers in te voeren.
Alle klanten filmenAgeviewers is een systeem waarbij iemand op afstand via een camera beoordeelt of een klant oud genoeg is om alcohol of tabak te mogen kopen. De caissière hoeft daar dus niet meer op te letten.
Supermarkten voelen weinig voor de Bredase uitvinding, omdat ze hun klanten niet constant willen filmen.
BoycotUit de brief blijkt dat het ministerie wist dat de supermarkten hadden afgesproken om Ageviewers met zijn allen te weren, maar dat er niets tegen gedaan is. Het is verboden om een zo’n boycot af te spreken.
Jan Pollemans, filiaalhouder van de Albert Heijn in Etten-Leur, zou het systeem wel in willen voeren. Hij zou tegengewerkt worden door het hoofdkantoor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.