UNA heer en meester in Brabantse topklassederby tegen JVC

7 september 2014 om 00:21
UNA uit Veldhoven was zaterdagavond in Cuijk een maatje te groot voor JVC. De ploeg van Mark Schenning won met 0-3. Rob van Boekel was de grote man bij UNA, hij scoorde twee keer.

JVC en UNA eindigden vorig jaar op een vierde en een tweede plaats en dus was er in de derde speelronde van deze competitie al sprake van een heuse Brabantse topper.
Snelle voorsprong UNAUNA begon het beste aan de wedstrijd. Na vijf minuten nam Nick Tielemans de bal uit een corner ineens op de pantoffel. Zijn lage schot was de keeper van Cuijk te machtig: 0-1. Nog geen minuut later legde Jorn Sweres de bal net te hard terug op Tielemans, anders had het zomaar 0-2 kunnen staan.
In de 23e minuut was UNA opnieuw gevaarlijk, Sweres haalde hard uit van een meter of twintig, JVC-doelman Joris van Gerwen tikte de bal knap corner. Drie minuten later kwam Alexander Prent namens JVC goed door op rechts. Zijn schot was hard, maar zeilde ruim over de kruising. Naarmate de rust dichterbij kwam werd het wat onvriendelijker. Scheidsrechter Witlox trok in die fase voor beide teams een gele kaart. Scoringskansen werden niet meer gecreëerd.
BlessuregevallenHoewel UNA wat scherper begon aan de tweede helft, was het toch JVC dat de eerste grote kans kreeg. De voor rust ingevallen Boy Visser kreeg de bal hoog aangespeeld bij de tweede paal, maar raakte de bal verkeerd en schoot ruim naast.
Direct na deze kans werd spits Sweres van UNA gewisseld, hij had nog last van een harde overtreding van vlak voor rust. Nog geen minuut later moest ook Teun Sebregts het veld verlaten, waardoor de toch al goed gevulde ziekenboeg verder volliep.
Afgekeurd doelpuntNa 52 minuten scoorde Cuijk via Frenk Schaap, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege duwen. Vijf minuten later besliste UNA de wedstrijd. Benjamin van Wanrooij zette goed door op rechts. Zijn voorzet werd ingekopt en kwam vervolgens via de kluts voor de voeten van Rob van Boekel en die schoot de 0-2 binnen. Cuijk ging na de 0-2 wel op zoek naar een treffer, maar UNA gaf weinig weg. De ploeg van trainer Mark Schenning kon achterover leunen en naar hartenlust counteren. Het kaartenaantal liep de tweede helft nog behoorlijk op omdat er zo nu en dan stevig werd gespeeld. JVC incasseerde er vijf, UNA twee.
Van Boekel beslist wedstrijdDrie minuten voor tijd kwam er aan alle spanning een eind. Rob van Boekel rondde een snelle aanval van de Veldhovenaren beheerst af en tekende op die manier voor 0-3. Door de overwinning van UNA hebben beide teams zes punten uit drie wedstrijden.