Man kruipt opnieuw met alcohol achter het stuur en richt ravage aan in Breda

7 september 2014 om 08:41
nl
Een man is zaterdagnacht twee keer achter elkaar met een slok te veel op achter het stuur gekropen. De eerste keer moest hij zijn rijbewijs inleveren, maar toch stapte hij daarna weer de auto in. Dit leidde later tot een botsing en een flinke ravage in de Bredase Academiesingel.
Geschreven door

De politie betrapte de man aan het begin van de nacht op de Haven. Ze vermoedde dat de automobilist te veel had gedronken en namen een blaastest bij de 49-jarige Vughtenaar af. Daaruit bleek dat hij ruim vier keer zoveel had gedronken als toegestaan.
De automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt en moest mee naar het politiebureau. Daar kreeg hij te horen dat hij zijn papiertje voorlopig niet terug kreeg. Daarover moest justitie eerst een beslissing nemen.
Weer achter het stuurDe man vertrok en kroop later toch weer achter het stuur. Toen agenten hem voorbij zagen rijden, gingen ze achter hem aan. De Vughtenaar weigerde te stoppen en ging juist steeds harder rijden.
De achtervolging liep verkeerd af. Op de hoek van de Academiesingel en de Sophiestraat botste hij op een verkeerslicht, reed een betonblok uit de grond en beschadigde een lantaarnpaal.
In de boeien geslagenDe beschonken man raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Daar zal hij ter observatie blijven. Agenten zijn met hem meegegaan om hem later alsnog in de boeien te slaan.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.