Sport zondag: OJC Rosmalen wint ook van ADO'20, Ondaan verlaat selectie Jong Oranje

7 september 2014 om 21:01
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor: OJC Rosmalen, Willem II-voetballer Terrell Ondaan, rolstoeltennisser Maikel Scheffers, mountainbiker Rudi van Houts en NTC-zwemster Femke Heemskerk.
Geschreven door

OJC Rosmalen koploper TopklasseOJC Rosmalen blijft het goed doen in de Topklasse. Zondag boekte de promovendus zijn derde zege op rij. Ditmaal werd ADO'20 verslagen. Het werd 3-1 voor de ploeg uit Rosmalen.
Gebleseerde Ondaan verlaat Jong Oranje Willem II-voetballer Terell Ondaan heeft het trainingskamp van Jong Oranje zondag verlaten. Ondaan ondervindt teveel last van een schouderblessure die hij donderdag tijdens de wedstrijd tegen Georgië opliep. Elvis Manu van Feyenoord is door coach Adrie Koster opgeroepen als vervanger van Ondaan voor de EK-kwalificatiewedstrijd van maandag tegen Slowakije. Het is voor de 21-jarige Manu de eerste keer dat hij opgeroepen wordt voor Jong Oranje.
Geen titel voor ScheffersMaikel Scheffers is er niet in geslaagd het US Open-tennistoernooi te winnen. De rolstoeltennisser uit Dorst moest zondagochtend, in de dubbel met Gordon Reid, zijn meerdere erkennen in Shingo Kunieda en Stéphane Houdet. De eerste set verloren Scheffers en Reid met 2-6, maar de tweede ging met 6-2 naar hen. De derde set werd een thriller, maar die ging in een tie-break naar Kunieda en Houdet.
Jaspers sterkste in OosterhoutDick Jaspers heeft het Grand Prix-toernooi driebanden in Oosterhout op zijn naam geschreven. De biljarter uit Sint Willebrord was zaterdag in de finale te sterk voor Jean-Paul de Bruijn. Eerder op de dag had Jaspers al afgerekend met Dave Christiani.
Record voor Femke HeemskerkZwemster Femke Heemskerk van het Nationaal Trainingscentrum Eindhoven heeft zaterdag tijdens de open Braziliaanse kampioenschappen op de kortebaan in Guaratingueta het nationale record op de 200 meter wisselslag scherper gesteld. Heemskerk kwam tot een tijd van twee minuten en 7,91 seconden. Daarmee dook ze meer dan één seconde onder de oude toptijd. Die stond op naam van Wendy van der Zanden. Die tijd van twee minuten en 9,09 seconden dateerde van augustus 2013.
Tachos pakt puntDe handballers van Tachos hebben zaterdag een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. De club uit Waalwijk speelde 19-19 gelijk tegen Aristos in Amsterdam.
Dukes simpel voorbij HookersDe rugbyers van The Dukes zijn de nieuwe competitie begonnen met een ruime zege. Voor Dukes was het d'r op en d'r over tegen The Hookers. In Hoek van Holland werd de plaatselijke rugbyclub met 31-3 opzij gezet door de Bosschenaren.
Darter Willem Mandigers plaatst zich voor LakesideWillem Mandigers heeft zich zaterdag geplaatst voor Lakeside, het officieuze WK van de bond BDO. De Eindhovenaar bereikte tijdens het Open Catalonia-dartstoernooi de halve finale. Daarmee verdiende hij zoveel punten voor de wereldranglijst dat hij verzekerd is van deelname aan Lakeside.
Kramp nekt Rudi van Houts op WK Tijdens het WK mountainbike is Rudi van Houts uit Luyksgestel als veertiende geëindigd op het onderdeel cross country. Van Houts had lang zicht op de tien snelste rijders, maar na zes ronden kreeg hij kramp. Daardoor verdween een topklassering uit het zicht. Ruim zes minuten na de winnaar kwam Van Houts pas over de streep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.