Betsy Saina wint verrassend 10 kilometer Tilburg Ten Miles met snelste tijd van het seizoen

7 september 2014 om 14:39 • Aangepast 21 november 2020 om 22:40
nl
De Keniaansee atlete Betsy Saina heeft tijdens de Tilburg Ten Miles verrassend de 10 kilometer op de weg gewonnen. Ze finishte in een tijd van 30.46 minuten, dat is de snelste tijd die dit seizoen outdoor op de 10 kilometer is gelopen.
Profielfoto van
Geschreven door

Saina was samen met Joyce Chepkirui en Emily Chebet de favoriete voor de eindzege. Chebet werd tweede, Chepkirui vierde. Margaret Wangari Muriuki uit Kenia werd vierde.

Wachten op privacy instellingen...

Van Lieshout beste BrabantseBeste Nederlandse atlete was Maureen Koster. Zij noteerde een tijd van 34 minuten 27 seconden. Beste Brabantse was Irene van Lieshout uit Schaijk. Ze werd twaalfde in een tijd van 35,20 minuten, daarmee was ze de derde Nederlandse.
Van Lieshout had vlak na de finish veel tijd nodig om weer op adem te komen. Ze was tijdens haar race heel diep gegaan. "Ik kom nu net pas terug van een blessure. Deze race was daarom heel zwaar voor me. Ik heb na zeven kilometer zelfs even moeten wandelen, zat helemaal stuk. Ik wilde eigenlijk uitstappen, maar de aanmoedigingen van het publiek hebben me in de race gehouden."
Saina was dolblij nadat ze de 10 kilometer op haar naam had geschreven. "Een fantastische race, met een geweldig publiek. Ik ben heel tevreden met mijn tijd: een nieuw persoonlijk record!"
Saina wil wereldrecord verbeterenSaina kondigde alvast aan dat ze volgend jaar weer in Tilburg wil lopen. Met een topambitie: "Dan wil ik het wereldrecord hier gaan aanvallen." Dat staat met 30,21 minuten op naam van de Britse Paula Radcliffe.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.