Video

VVD: 'Logisch dat burgemeester aangifte doet na lekken geheim rapport Nuenen'

7 september 2014 om 15:25 • Aangepast 24 april 2020 om 17:06
nl
VVD-fractieleider Chris Eeuwhorst noemt het logisch dat de burgemeester van Nuenen aangifte doet tegen Hans Pijs, het raadslid dat een rapport over de fraude met grondaankopen in Nuenen openbaar maakte. Dat laat hij zondag aan Omroep Brabant weten.
Geschreven door

Pijs lekte het geheime rapport deze week aan het Eindhovens Dagblad. In het rapport staat wat al lang werd gedacht. Er is de afgelopen jaren veel gerommeld met grondtaxaties. De gemeente heeft onnodig miljoenen euro's meer voor grond betaald dan dat de grond eigenlijk waard was.
'Aangifte logisch'Vanwege het lekken doet burgemeester Maarten Houben aangifte tegen het raadslid. "Hij houdt zich nu niet aan de afspraken", legt Eeuwhorst uit. "Als er geheimhouding wordt geschonden, is het logische gevolg dat de burgemeester daar aangifte van doet."
De gemeenteraad en het college besloten in juni namelijk om het rapport voorlopig geheim te houden, omdat justitie onderzoek doet naar het gerommel met de grondtaxaties. Pas na de uitkomst van dat onderzoek, die vermoedelijk deze maand volgt, beslist de gemeente of het nu nog geheime rapport definitief openbaar mag worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.