Gambiaanse voetballers hijsen zich in shirtjes Brabantse voetbalclubs

7 september 2014 om 16:31
nl
Een compleet Gambiaans voetbalelftal in shirts van RKTVV Tilburg of PSV. Dankzij de stichting Gambia Sport uit Eindhoven lopen tientallen Afrikaanse voetbalteams rond in tenues van Brabantse voetbalclubs. Oprichter Jan Vermeulen: "Ze zijn er heel erg trots op."
Geschreven door

Tijdens een vakantie in Gambia merkte Vermeulen dat er bij sportteams in het land grote behoefte is aan sportkleding. "Het is daar vaak een zooitje. Sportartikelen zijn ontzettend duur, dat is niet de eerste levensbehoefte."
Uit de hand gelopenVermeulen stuurde een pakket met sporttenues naar Gambia. "Maar als één school zoiets krijgt, wil de ander het ook." Wat begon als een sympathieke actie is inmiddels uitgelopen tot een dagtaak voor de Eindhovense initiatiefnemer.
Op de website van Gambia Sport is te zien hoe de trotse Gambianen stralen met hun tenues die door sportclubs uit Nederland gratis zijn aangeboden.
Glimlach van oor tot oorDe spelers hijsen zich in shirtjes van amateurclubs OJC Rosmalen en RKVV Den Dungen, maar ook van professionele clubs als PSV en NAC Breda. "Die shirts ontvangen ze met een traan en een glimlach van oor tot oor", zegt Vermeulen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.