Video

Buurtschap Crescendo Valkenswaard gaat ondanks brand meedoen aan bloemencorso

7 september 2014 om 16:34
nl
Het zaterdag door een brand getroffen Valkenswaardse buurtschap Crescendo wil volgende week zondag toch proberen om met een complete praalwagen deel te nemen aan het bloemencorso. Dat zegt voorzitter Ronald Balmer tegen Omroep Brabant. Zaterdag brandde een groot deel van de praalwagen en bouwtent door nog onbekende oorzaak af. Maar Crescendo zit niet bij de pakken neer.
Geschreven door

Na de brand is de bouwtent gekeurd door de gemeente en brandweer. ”Toen die de locatie veilig verklaarden ging er een gejuich op”, zegt Ronald Balmer.
Zaterdagavond zijn vrijwilligers meteen aan de slag gegaan. Het onderstel van de praalwagen was nog intact ondanks de brand.
Hulp van alle kantenCrescendo kreeg na de brand uit alle hoeken hulp aangeboden. Zo kwam er een aanbod om te helpen van het bloemencorso in Zundert en van de Brabantsedag in Heeze. Verschillende Valkenswaardse bouwbedrijven boden materiaal aan. En wagenbouwers van andere buurtschappen schoten te hulp.
De komende week wordt er door Crescendo keihard gewerkt om de schade in te halen. “Gelukkig zijn er mensen die speciaal vakantie hebben opgenomen voor het corso. Het streven is om zondag met een volwaardige wagen mee te doen”, aldus Ronald Balmer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.