Basisplaats bij Oranje lonkt voor PSV'er Depay: 'Hij kan de beste worden' - Omroep Brabant

Basisplaats bij Oranje lonkt voor PSV'er Depay: 'Hij kan de beste worden'

7 september 2014 om 19:43
nl
Bondscoach Guus Hiddink denkt dat PSV'er Memphis Depay de beste speler van het Nederlands elftal kan worden. Hiddink liet aan NOS weten bijzonder gecharmeerd te zijn van de jonge aanvaller. "Hij heeft nog meer potentie dan ik eerst dacht. Maar er is ook nóg meer uit te halen."
Geschreven door

Volgens Hiddink kan Depay 'de beste worden' als hij enkele details verbetert. "Hij is vaak statisch als hij aan zijn acties begint", noemt de bondscoach als voorbeeld. Met assistent Ruud van Nistelrooij werkt Hiddink in het Oostenrijkse Seefeld aan het verbeteren van deze details.
Basisplaats lonkt voor DepayIn de oefenwedstrijd tegen Italië begon Depay nog op de bank. Hiddink overweegt nu om in de kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië de PSV'er een basisplaats te geven.
"Dat is een optie", zegt Hiddink. "Depay is een van de jongens in wie we veel potentie zien. Hij is de man die gevaarlijk kan zijn. Tsjechië heeft bijzonder aanvallende backs. Die spelen bijna als buitenspelers. Depay kan een wapen zijn tegen zo'n back."
Verkeerde indrukkenHiddink kent Depay nog van zijn tijd bij PSV. De bondscoach werd gevraagd om PSV-trainer Phillip Cocu bij te staan. Daar leerde hij Depay kennen. "Toen ik de eerste maanden van 2014 bij PSV rondliep, had ik al snel een beeld van hem. Verwrongen, niet benaderbaar. Maar dat bleek niet te kloppen. Hij is juist zeer geïnteresseerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.